lördag 21 mars 2009

COYS!

Seger! Tottenham slog idag tillbaka Chelsea med 1-0 och tar i år 4 av 6 möjliga poäng mot uppkomlingarna från Stamford Bridge. Mot Man U har vi hittills en oavgjord i ligan, mot Arsenal har vi två kryss och mot Pool en vinst på den match vi mött dom innevarande säsong. Det är alltså inte mot topplagen vi lägger bort poäng i år. Vi har dock en del rejäla plumpar mot lag som Stoke, M-boro och Hull som förklarar varför vi troligtvis kan glömma topp-6 i år. Från dagens omgång kan vidare noteras att min vän och tillika Pool-supporter Jonas hade rätt i att Man U skulle få det svårt mot Fulham och regerande mästarna har nu två raka förluster och Gerrard & co är med i det igen.

Starten av fotbollsallsvenskan närmar sig. Ser att många "experter" tippar min nuvarande hemstads lag Gefle långt ner. Jag tror däremot på en bättre säsong än förra årets 13:e plats. Nyckeln är hur man lyckas fylla luckan efter mittfältsdynamon Woxlin som nu lagt skorna på hyllan. Framåt ser det bra ut med gamle Hasse Berggren som avslutade fjolåret riktigt bra och Amadou Jawo. Även nye Jonatan Berg ska bli intressant att följa på Strömvallen.
AIK har fina resultat i tränigsmatcherna men det hade dom ifjol också och då gick det riktigt dåligt i början. Laget är dock bra på pappret och Michael Stahre verkar vara en bra tränare som är tydligare än den under stundom rätt diffuse Rickard Norling. Intressant holländsk mittback har tillkommit under vintern. Ska bli spännande att se en skadefri Gabriel Özkan som avslutade 2008 lysande och visade varför han kallas för Karlbergs Kaká.
Guldet tror jag kommer att stå mellan Elfsborg, Kalmar och Göteborg med AIK som outsider.

SM-pokalen i bandy har nu lämnat Gävleborgs län. VSK bröt i eftermiddags Edsbyns svit på 5 raka guld. Nästa år räknar vi med SAIK-guld. Kan faktiskt tänka mig att se en match live nästa år eftersom Sandviken då får hall.

Såg på väderprognosen att det kan komma snö imorrn. Fy fan.

1 kommentar:

  1. Kul blogg!
    Har precis kommit hem från Jämtland.
    Ha en trevlig resa dit, ta det lugnt i trafiken!

    Hoppas Ella mår bättre & att inte Alice har blivit smittad!

    Kram Eeva

    SvaraRadera