söndag 22 mars 2009

Bura in Henrik Dorsin!


Ryssland utger sig för att vara en demokrati. Man verkar dock inte ta det här med yttrandefrihet speciellt allvarligt. En representant från Rysslands Sverigeambassad sa nämligen i Svensk direktsänd radio att upphovsmännen till Melodifestivalens omtalade pausunderhållning "borde buras in". Kan nu ta tillfället i akt att upplysa herr ambassadtjänsteman att det inte är så vi jobbar i Sverige. Tycker vi att en komiker är dålig så skrattar vi inte åt hans/hennes skämt och låter det vara straff nog. Undantaget är att man hetsar mot folkgrupp men det kan väl inte ens ambassadtjänstemannen mena att "Tingeling" gjorde?

SVT:s agenda avslöjar idag att högt uppsatta LO-pampar och sossediton suttit och godkänt bonusar modell större i både AMF och AP-fonder. Ytterligt pinsamt eftersom Tomas Östros raljerat över regeringens hävande av bonusstopp i statliga (AMF är inte statligt men ägt delvis av fackföreningsrörelsen) bolag. Detta väcker många frågar hos mig men framför allt två. 1 Visste Tomas Östros inte att han har högt uppsatta partikamrater i nämnda bolags styrelser? 2 Eftersom han troligtvis visste detta, trodde han då inte att någon journalist skulle upptäcka det och därmed avslöja honom som pajas?
Man måste tydligen betala feta bonusar och rejäla löner för att få dom bästa men varför går då tex AP-fonderna så dåligt och hur kan man få bonus när det går dåligt? Hur kollar man att kapitalförvaltarna fattar långsiktigt bra beslut för de framtida pensionärerna och inte bara investerar kortsiktigt för att få upp den egna bonusen?

EU håller tydligen på och knåpar ihop ett direktiv för föräldraledighet. Min uppfattning är att föräldraledigheten ska bestämmas av de närmast berörda dvs de nyblivna föräldrarna För att främja att pappor tar ut mer tid tror jag mer på morot än piska. Som i Sverige med andra ord. Jag kommer troligtvis ta ut något mer än min hustru eftersom det passar oss bäst. Att mamman och pappan tar ut exakt lika mycket vet jag inte om man ska kalla jämställdhet heller. Vill mamman ta ut mer för att få vara hemma lite då barnen börjar utvecklas mer och inte behöver amma lika ofta ska väl hon få det. Det har hon väl gjort sig förtjänt av?

Oppositionen kom idag med en välkommen energiuppgörelse. Bra! Maud Olofssons nonsens om kärnkraft som grön energi får inte stå oemotsagd.

Tvillingträffen idag var mycket lyckad. Det var första gången vi sågs allihopa samtidigt sen barnen kom. Lägger ut bloggens första bild, som är en gruppbild på telningarna. Våra tjejer är trea respektive fyra från vänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar