torsdag 1 oktober 2009

Hemmapappan

Nu har jag påbörjat min pappaledighet på allvar. Trots mängder med stoff till bloggen har jag varit lite slö på slutet men hoppas nu få lite tid och inspiration att skriva. Dom sover ju i alla fall två gånger per dag och från klockan sju om kvällarna. Att vara hemma är fullt ös nu när dom små tar sig runt relativt snabbt, speciellt som deras största intressen är skor (slicka oh suga på ) och sladdar (dra i). Här spexar vi lite med ett set bunkar från IKEA. Tjejerna ser ut som små kosmonauter.

Är AIK på väg mot det hett eftertraktade guldet? Laget har kanske inte imponerat mest spelmässigt men dom har inte givit bort en massa poäng som Elfsborg och till viss del Kalmar. IFK Fusk ska inte kunna vinna med så många spelarförluster, att dom över huvud taget är med är imponerande i sig. Inget av de andra topplagen hade varit med där uppe med liknande försäljningar och skadelistor. AIK har dessutom förstärkt laget kraftigt under sommaren med Dulee Johnson och Falvio vilket de andra topplagen inte gjort, visst Elfsborg har köpt in Jawo men han har inte gått rakt in i laget som Flavio och Dulee gjort. Ett kryss mellan Gnaget och Elfsborg på söndag kan vara mycket värdefullt för AIK och Kalmar. Jag tror nämligen att GAIS slår IFK och att Kalmar avfärdar ett av avstängningar åderlåtet ÖIS. Får jag rätt kommer AIK då leda med tre poäng ner till Kalmar medan Elfsborg och IFK kommer vara fyra poäng bakom. Blir en spännande spurt! Har jag förstått allt rätt så kan inte GAIS straffas med poängavdrag i Wanderson-gate. Han har ju fått retroaktivt arbetstillstånd för de matcher där preskriptionstiden från förbundets sida inte gått ut. Så sorry Bajen, ni är kvar i skiten. Skönt att förbundet inte går in och möblerar om tabellen pga teknikalitet med fem omgångar kvar, det är ju inte så att Wanderson löpte någon risk att inte få tillståndet. Av spelet att döma i måndags har Dif inget i allsvenskan att göra. Att vara SÅ uddlöst och menlöst i ett derby då man slåss för sin existens är helt enkelt inte ok. Som laget ser ut nu blir man nästa års Norrköping.
Inom politiken övertygar inte oppsotionen. Vad vill man? Ska Sverige ta sig ur krisen med hjälp av högre skattetryck och extra skatt på "lyxvillor". Skulle inte tro det och det gör inte Tomas Östros heller men han och Mona tror att det drar röster att säga så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar