onsdag 26 augusti 2009

Olika personligheter


Vid kvällens grötätande tog vi lite bilder för att illustrera tjejernas olika temperament.

Alice är rastlös och energisk och vill helst stå upp i stolen och titta åt alla håll och kanter. Möjligtvis kan hon tänka sig att ta en tugga emellanåt.



Ella är lite mer eftertänksam och lugn och föredrar att sitta tillbakalutad och softa i sin stol. Ibland är dock det som händer bakom ryggen det allra mest intressanta, eller möjligtvis en smula på duken som måste detaljstuderas på mycket nära håll.
Hur som helst brukar maten slinka ned hos båda efter ett tag. Gröt är favoriten och äts både förmiddag och kväll. Till lunch bjuds någon form av barnmat på burk, Alice tycker inte att det är så kul med bitar i maten, helst skall det vara slät puré. Om hon skulle få bestämma skulle hon helst hålla i både sked och tallrik och äta själv, men då skulle nog det mesta hamna på golvet istället för i magen. Till efterrätt får de fruktpuré och det serveras också vatten till maten. Det verkar vara oerhört roligt att dricka ur pipmuggen, särskilt Ella blir väldigt exalterad när hon får syn på den. Alice tycker det är roligare att gurgla med vattnet än att dricka det. Till mellis serveras rester av lunchen, banan och eventuellt lite fruktpuré. Amning sker numera endast tidig morgon och en liten skvätt innan läggdags som vanligtvis sker vid sjutiden.
När det gäller rörelsemönster så har ingen av dem börjat krypa än, men Alice rör sig ändå över stora ytor i vardagsrummet, hasandes och rullandes. DVD-spelaren är det mest intressanta hittills som hon hittat. Det blir säkert jättekul när båda kryper runt på upptäcktsfärd... Deras språkliga förmåga inskränker sig än så länge till mamamamama (Alice) och rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (Ella).
Djurgården klarade 0-0 mot ett sönderköpt, skadat och avstängt IFK Göteborg. Det var kort och gott ett juniorlag man mötte. Neutrala matchrapporter menar också att detta var IFK:s överlägset sämsta match för året. Ändå får man med sig 0-0. Det märkliga är att när man lyssnar på gårdare på tex Fan-tv eller deras forum så anser många att det nu vänt och att man kommer att kamma hem årets första bortavinst mot Gais på måndag. Gais som vunnit två raka varav den senaste mot topplaget Helsingborg borta. Verklighetsflykt bland blåränderna således men nu har ju damtränaren i alla fall börjat spela spelarna på deras rätta positioner. Alltid något. I tabelltoppen ser det i nuläget ut som AIK och Elfsborg har rätt flyt och bästa läget i trupperna. Nyckeln för AIK är som bekant om man får behålla Obolo (vilket man av ekonomiska skäl inte vill) eller om/när man tappar honom kan hitta ett annat typ av anfallspelspel med den nye brassen Flavio som är en helt annan spelartyp än Obolo.
Tottenham Hotspur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar