tisdag 11 augusti 2009

21 dagar

Så många arbetsdagar är det kvar till jag får vara med dom här två på heltid i nästan ett helt år. Ber att få framföra min djupa tacksamhet mot det svenska systemet och alla svenska skattebetalare.
Helgen som gick bjöd på sensommarväder när det är som bäst. Lördagen tillbringades på en filt vid havet medan vi på söndagen hade hela vårt tvillinggäng från MVC hemma hos oss. Eftersom vädret vara som det var höll vi oss ute. Gick ingen nöd på oss som synes.
Djurgårdens usla säsong fortsätter. Var själv och bevittnade haveriet förra måndagen då Gefle gjorde processen kort med DIF. Nu träter experter och fans om laget underpresterar eller om truppen är så här svag som tabellplaceringen visar. Tror nog att laget kunnat prestera bättre med ett annat ledarskap än det som klubben haft det senaste året. Ett exempel som jag tycker är talande är hur man använder Mikael Dahlberg, som ansetts vara en mycket lovande forward och värvades som det. Han har förra och denna säsong spelat mer defensiv mittfältare eller mittback. Det måste vara förvirrande för honom men också frustrerande för tex Prince Ikbe Ekong, som värvats som defensiv mittfältare, eller den som inför säsongen var tredje mittback i truppen. Istället för att ge dessa chansen vid hackande spel och skador har man alltså valt att spela Dahlberg på en för honom ovan position. Är det då konstigt att Ekong, Youssef mfl inte känner något förtroende och sen underpresterar då de sent omsider får chansen? Superduperettan nästa för 2000-talets allsvenska dominanter med norra Europas skevaste självbild. Uppgifterna som gör gällande att ekonomin är i ruiner borgar för att dom kan bli kvar där ett tag. Se på Norrköping som åkte ner ifjol med tom plånbok och nu kämpar för att hänga kvar. Rätt åt dom!
Gefle däremot, där har vi en klubb som har koll på grejerna! Säljer spelare dyrt, hittar talanger som alla andra missar eller ratar och därför är billiga. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har nu exgnagaren Alexander Gerndt klivit in och tagit en anfallsplats, tre assist på två matcher. "Sulan" Westlin har också klivit in och levererat som det heter på modern fotbollsjournalistsvenska.
Svenska speedwayklubbar gnäller i medierna över sin dåliga ekonomi och vill att svenska motorsportförbundet ska "göra något". En medicin som garanterat hjälper är ju att inte skriva kontrakt med förare som man inte har råd med. Själva definitionen på att vara överbetald måste väl ändå vara att man inte kan generera intäkter så verksamheten går ihop och det gör den ju inte i Sveriges speedwayklubbar på elitnivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar