lördag 12 september 2009

Framtiden får utvisa...


Senaste veckorna har debatten i Sverige ofta handlat om privata skolor, ålderdomshem, osv och deras höga vinster. På ett sätt är det problematiskt att bolag som knoppas av från det gemensamt ägda till underpris och som har skattemedel som sin enda inkomst gör stora vinster. Å andra sidan är det väl minst lika upprörande att man inom den offentlliga sektorn drivit dessa verksamheter så uppenbart ineffektivt och dyrt under lång tid? Vi får väl ändå utgå att den ersättning som företagen får baseras på den kostnad som kommunen eller landstinget haft för att driva verksamheterna? Inom några år får dock kommunerna, landstingen och välfärdsentreprenörerna bekänna färg. Då är det dags för nya upphandlingar och upphandlingsenheterna ute i landet ska då se till att pressa priserna utan att kvaliteten tummas på. Utrymme finns ju uppenbarligen. Den som lever får se.


Är Elfsborg överskattade? Hela säsongen har det hetat att dom har överlägsen trupp och tydligast spelidé. Nu har dom på relativt kort tid förlorat hemma mot Gefle, blivit förnedrat av Skattefuskarna och idag tappat poäng hemma mot Gais (trots Anders Svenssons fantastiska mål, han är en volleyskytt i absolut världsklass!). Gais som nu efter bortavinst mot Helsingborg och dagens poäng seglat upp som mitt tredjelag bakom AIK och Gif. Men då har tränaren en AIK-sköld på tatuerad på överarmen också. Imorrn går jag till Strömvallen och stöttar Gefle mot Skattefuskarna sen hoppas jag att Gnaget gör ett miniryck med vinst mot Häcken på måndag. Gnaget tar dubbeln och Djurgårn åker ur!


Efter matchen mot Malta hoppas jag att Sverige missar VM, lär ju vara enda sättet att få slippa Lagerbäck.


Spurs inkasserade årets första förlust efter 1-3 mot Man U. Lite besviken att laget inte kunde sätta mer press på United efter Scholes utvisning med en halvtimme kvar. Paradoxalt nog tror jag att drömstarten med 1-0 efter 50 sekunder var till lagets nackdel idag. Matchens behållning var Defoes cykelspark till 1-0, Rooneys iskalla 1-3 och buropen mot Berbatov.


Brynäs IF fortsätter visa idrottssverige hur man inte jobbar långsiktigt. Patetiskt.


Vi har nu två flickor som ålar sig fram med en teknik som inte är helt olik den Sara Sjöström använder i sitt fjärilsim. BOEL-testet på bvc klarade dom av med beröm godkänt i fredags. Nu är dom båda 70,2 cm långa och Ella väger in på 8295 g medan Alice som ålat fram en vecka längre ligger på 7830 g. Polarn och pyret i Gävle har idag mottagit en ansenlig summa från familjen för två vinteroveraller, två par vintersockar och en mysdress. Vinteroverallerna ska dock ha ett visst andrahandsvärde har det sagts oss. Om det stämmer får framtiden utvisa.

1 kommentar: