torsdag 7 maj 2009

Johan Stålle von Holstein

Johan Staël von Holstein saluför idag en av sina illa underbyggda teorier i SvD. Vi får bl.a. lära oss att vi levt under socialistiskt förtryck i vårt avlånga land. Fullständigt häpnadsväckande att han tar till sådana överord om Sverige. Vårt land är så vitt jag vet ett av världens friaste länder med allmän rösträtt sen 1921. Att säga att vi levt under fötryck bara för att man inte sympatiserar med de i demokratisk ordning stiftade skatte- och arbetsrättslagarna är att spotta de människor som lever eller har levt under verkligt förtryck i olika former rakt i ansiktet. Tyvärr ligger denna insändare helt i linje med allt annat som denna stålle producerat i debatten de senaste åren. I ett inslag i Debatt på Svt för ca ett år sedan kallade han alla som jobbar i offentlig sektor för något i stil med avundsjuka och misslyckade. Så respektfullt mot alla som jobbar i skolan, sjukvården och barnomsorgen Johan!

Det är dessutom typiskt för många högerdebattörer att håna och spotta på Sverige och socialdemokraterna. Vilka har vi att tacka för att vi lever i ett land som alltid kommer mycket högt i alla tänkbara jämförelser länder emellan? Ofta låååångt före det förlovade landet i väster, USA. Att den moderna socialdemokratin är ofattbart vilse och i nuvarande skick inte är regeringsdugliga är en annan femma.

AIK går knackigt men DIF och Bajen går knackigare. Alltid något för en gnagare!

Vinner Sverige ikväll mot Tjeckien kanske jag kollar på semin i "Ishockey-VM". För mig har denna turnering varit ointressant de senaste 10-15 åren. Har en känsla av att fler utslagna NHL-spelare tackar nej nu för tiden än för 10-20 år sen då alla kom så fort de blev utslagna. Såg lite av Finlands match mot USA igår och finnarna underpresterade som vanligt när det gällde som mest. Att detta råbarkade folk har så klena nerver förvånar. Trots spelarmatrial i nivå med Sverige och vissa år på pappret betydligt starkare trupp så vill det sig aldrig riktigt. Det enda VM-guldet tog man dessutom 1995 då halva NHL-säsongen försvann i lock out och inga NHL-spelare därför kunde delta eftersom grundserien förlängdes något. Turneringen höll därför Euro hockey tour nivå.

7 kommentarer:

  1. Du kan få tycka vad du vill om mina åsikter, men du skall ge fan i att ljuga. Jag har ALDRIG kallat anställda i offentlig sektor avundsjuka och misslyckade. Som alla andra socialister använder du lögner till att dupera människor och genomupprepa dem och invagga den i tron att det är sanning! Dina lögner är ett exempel på det förtryck jag upplevt under socialdemokratin i Sverige. Allt de säger allt ni tror på är lögn. Socialdemokrater är avundsjuka, dock inte misslyckade. Deras respektlöshet för kunnande, ansvarstagande, hårt arbete och risktagande har demoraliserat vårt samhälle till en nivå där det kanske inte går att rädda. Skäms på dig du lögnare!

    SvaraRadera
  2. Lugna ner dig Johan! Du sa något i stil med det jag skrev och om du själv inte tror att du skriver eller säger nedsättande saker om sossar eller arbetare så kan jag tipsa dig om att läsa en av dina egna krönikor. Där brukar du också hylla riktiga förtryckarstater som Singapore och Kina, vilket blir lite kul när du säger att vi lever under förtryck i Sverige. Sen tror jag att du gör ett misstag som tror att alla som inte är entreprenörer inte också kan jobba hårt. Bara det är nedsättande mot alla ambitiösa lärare, vårdpersonal etc. Dessa som du med ditt sätt att uttrycka dig ständigt förolämpar. Och du, jag är inte socialist - jag har bara reagerat på att man ofta glömmer att Sverige är ett mycket bra land att leva i och det har faktiskt sossarna en del i. Ha ett bra liv.

    SvaraRadera
  3. PS Hur hittade du det här inlägget på denna undanskymda blogg? Är du så självupptagen att du sitter och scannar av nätet efter ditt namn varje dag? Skaffa ett liv...DS

    SvaraRadera
  4. "All kritik mot Kina är sett ur våra perspektiv och vår övertro på våra system. Kinas ledare grät offentligt efter jordbävningarna, våra betedde sig som svin efter Tsunamin. Vi får de ledare vi förtjänar, de får ledare som gör det bästa för landet"
    Johan Steal von Holstein

    Morsning korsning.

    SvaraRadera
  5. Den som sa det han var det. Socialist alltså.

    SvaraRadera
  6. Johan Stael von Holstein är en så patetisk människa att man börjar misstänka att han är en parodi. Snart kommer skämtet att avslöjas. Undrar vilka som ligger bakom?

    SvaraRadera
  7. Johan Staël von Holstein behövs verkligen i detta degenererade Sverige!! Han är en frisk fläkt mot alla andra förståsigpåare som tror de vet bäst. Man märker verkligen att indoktrineringen sedan barnsben har varit effektiv, många tror verkligen att Sverige är det bästa av världar!!

    SvaraRadera