söndag 31 maj 2009

Vårsummering

Allsvenskan i fotboll går nu in i ett månadslångt uppehåll. Att IFK Skattefusk, Elfsborg, HIF och AIK skulle bilda toppkvartett är ingen högoddsare sett till trupperna. Besvikelsen är så klart Örgryte som inlett serien rekorddåligt och hifdif även om jag inte imponerades av deras trupper innan säsongen. Sätter man sen skit bakom ratten (hifdif) så går det som det går. Av lagen i mittenklungan kan Trelleborg och Gefle lyftas fram tycker jag. Båda med betydande spelartapp inför säsongen men som ändå har har häng på täten med i sammanhanget obefintliga resurser. MFF och HBK är nog de lag i mitten som går till uppehåll aningen missnöjda. Hur kul kan det vara för di blåe att vara sämsta skånelag? Hur det hela kommer sluta är mycket svårt att säga. Många spelare kommer ha nya arbetsgivare från första juli. Vad händer med Obolo, blir Hysén kvar och vem fyller luckan efter Wernbloom hos skattefuskarna? De lag i toppen som troligtvis kommer gå in i höstdelen av serien med minst förändringar i truppen är Elfsborg och Helsningborg och bland dessa två hittar vi segraren. Men fyndar något lag en kille som gör 15 mål under hösten så kan det räcka, om man samtidigt har ett stabilt försvar.

I ett inslag i dagens Agenda på Svt togs Försäkrinskassans sk rehabutredningar upp. Desssa utförs vanligtvis av något bolag som vunnit upphandlingen av tjänsten. Tyvärr mäts bara kvantitet, dvs. hur många personer kan dessa företag utreda/bedöma arbetsförmåga, rehabpotential, på. Man mäter inte, eller kan inte mäta, kvaliteten på dessa tjänster. I arbetet som kliniskt verksam sjukgymnast i primärvården blir man ibland mörkrädd när man läser utfallen av arbetsförmågebedömningar, rehabutredningar etc. som Försäkringskassan (våra skattepengar) bekostat. Samma eller i de flesta fall bättre information hade handläggaren på kassan fått om hon/han lyft luren och ringt mig eller begärt in bedömningar från patientens kontakter i vården.

I det strålande vädret har vi idag haft picnic med två andra familjer med bebisar och det var mycket trevligt även om filten vi hade var av usel kvalitet varför vi fick gå hem lätt rödluddiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar