torsdag 19 november 2009

De första stegen och avancemanget med besk eftersmak

Idag tog Alice sina första stapplande steg, vi har inte lyckats (har inte försökt heller) fånga det på film men det kommer. Ella har nog ett tag kvar men hon går stadigt runt våra möbler och kryper med bra fart och frenesi.
Jag tror att jag hade skämts om Sverige tagit sig till VM på samma skamliga sätt som Frankrike gjorde igår. Thierry Henry hade kunnat gå till historien som en hedersman igår om han sagt till domaren att målet var inkorrekt. Istället jublade han som om det var VM-finalen som avgjordes. Idioten Raymond Domenechs kommentarer på presskonferensen efter matchen visade med all önskvärd tydlighet vilken nolla den mannen är. "Sluta klaga och låt mig njuta av den här stunden". Man tar sig för pannan. Då vet vi vilket lag vi ska önska all olycka i sommar. Le Bleu - Le Blä!

Sverige håller nu på med en olycklig anpassning till övriga Europa. Nämligen att ett rasistiskt parti tar sig in i parlamentet. Hoppas de svenskar som funderar över att rösta på Sverigedemokraterna nästa höst hinner ta sitt förnuft till fånga och att övriga partier kan argumentera på ett bra sätt mot Jimmie Åkesson. Deras politik är nämligen, även om man bortser från rasismen, fulla av stora hål som Reinfeldt, Sahlin, Olofsson och Eriksson mfl borde kunna blotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar